Darmowa dieta 3400 kcal nr 5496



Śniadanie


Owsianka z suszonymi śliwkami (wersja lżejsza)
760 kcal
Łączna waga porcji: 650g.

B: 30.66 g T: 18.56 g W: 123.58 g (BŁ: 11.7 g)

Wegetariańskie  

10   43

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.



Drugie śniadanie


Placki kukurydziane
890 kcal
Łączna waga porcji: 680g.

B: 37.84 g T: 22.3 g W: 142.58 g (BŁ: 15.6 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

54   45

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Obiad


Fritata z papryką i cukinią
846 kcal
Łączna waga porcji: 914g.

B: 44.98 g T: 35.8 g W: 97.96 g (BŁ: 21.36 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

32   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.



Podwieczorek


Cukinia z pesto
341 kcal
Łączna waga porcji: 412g.

B: 8.16 g T: 27.98 g W: 16.82 g (BŁ: 4.25 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Smarujemy pesto i posypujemy kiełkami.


Kolacja


Kanapki z pastą fasolową
563 kcal
Łączna waga porcji: 516g.

B: 20.74 g T: 13.83 g W: 100.78 g (BŁ: 22.41 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

41   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3400 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 142.38 g
Tłuszcz: 118.47 g
Węglowodany: 481.72 g (w tym błonnik: 75.32 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Chleb żytni 280g     2,65 zł (3,79 zł)
Cukinia 600g     5,99 zł (8,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Jaja kurze całe 384g     2,68 zł (6,99 zł)
Jarmuż 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Kukurydza konserwowa 400g     3,28 zł (5,58 zł)
Mleko krowie 1,5% 560ml     1,95 zł (3,49 zł)
Mąka kukurydziana 60g     0,22 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 210g     3,85 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pesto z bazylią 80g     8,88 zł (9,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 80g     0,53 zł (3,29 zł)
Śliwki suszone 60g     2,00 zł (4,99 zł)



×