Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 6g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 450ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 240g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Schab bez kości | 200g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 150g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |