1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 450g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 4g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 4g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 2g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 300g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |