Zmiksuj wszystko w blenderze
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Banan | 150g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 60ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 150g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |