Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier | 60g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 70g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 30g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 2g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 60g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Masło | 140g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 250g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 200g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Żółtko jaja kurzego | 40g |
![]() |