Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 90g |
![]() |
|
Banan | 1200g |
![]() |
|
Biały pieprz | 2g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 375g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 25g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 200g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 3g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 60g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 130g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Rukola | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 90g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 30g |
![]() |