Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 420g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Limonka | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 56g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 640g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 40g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Przyprawa do kurczaka | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 20g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 1.2g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 30g |
![]() |
|
Woda | 130ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |