1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 175g |
1,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Filet z łososia | 160g |
15,74 zł
(24,59 zł) |
|
| Hummus naturalny | 160g |
5,98 zł
(5,98 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 80g |
1,96 zł
(2,69 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 160g |
6,23 zł
(7,79 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek | 110g |
0,73 zł
(3,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 120g |
2,49 zł
(2,49 zł) |
|
| Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 50g |
1,78 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser typu "Feta" | 50g |
0,79 zł
(4,29 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 5g |
0,13 zł
(5,29 zł) |
|
| Suszone pomidory | 28g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |