Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na patelni na 1 łyżce oleju. Ryż gotujemy w wodzie, w między czasie kroimy ananasa. Do miski dodajemy kukurydzę, ananasa, ugotowany ryż oraz usmażonego kurczaka, mieszamy. Na końcu dodajemy majonez.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas plastry w syropie | 45g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 600g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 316g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 30g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 5g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 74g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 130g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |