Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 9g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 295g |
![]() |
|
Por | 50g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |