Cebulę obrać i drobno pokroić. Czosnek obrać i wycisnąć a następnie całość zeszklić na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach lub zblendować niezbyt drobno. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne a następnie obrać ze skórki ostrym nożykiem. Można też upiec ją w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 100°C a następnie lekko przestudzić i zdjąć pomarszczoną skórkę. Obraną paprykę zblendować ewentualnie dodając marchewkę, ale niezbyt drobno by nie powstała pasta. Warzywa dodać do cebuli i czosnku, dołożyć ziele angielskie i liście laurowe i dusić przez ok 10 minut na małym ogniu by papryka puściła sok. Można dodać część przecieru pomidorowego jeśli jest zbyt suche. Ryż konjac wsypać na sitko, przepłukać gorącą wodą i odsączyć. Makrelę obrać ze skóry, oczyścić dokładnie z ości i rozdrobnić widelcem. Rybę jeśli była mrożona rozmrozić następnie pokroić w mniejsze kawałki i podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Następnie zdjąć ją z patelni i rozdrobnić w misce widelcem. Gotowe ryby oraz odsączony ryż dołączyć do warzyw. Dodać przecier pomidorowy oraz sos sojowy (można pominąć) i przyprawy. Całość dusić przez 10-15 minut cały czas mieszając aż uzyskamy odpowiednią konsystencję. Na koniec doprawić ewentualnie do smaku.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 45g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 250g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło klarowane | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 250g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 250g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 260g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Rukola | 150g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ryż konjac | 300g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 80g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Ziele angielskie | 1g |
![]() |