Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 290g |
![]() |
|
Cukinia | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 600g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 280g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 400g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 70g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Liść laurowy | 2g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 60ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 440g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 600g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Schab bez kości | 70g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |