Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 184g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 304g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Masło | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 76g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 520g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 48g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 3g |
![]() |