1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Zmiksuj wszystko w blenderze
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 9g |
![]() |
|
Banan | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czarne jagody | 375g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 1100g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 20g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 750ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 1100g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 150g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 150g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 9g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 90g |
0,00 zł
(0,00 zł) |