1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Ananas | 200g |
2,00 zł
(7,99 zł) |
|
| Gruszka | 375g |
2,62 zł
(6,99 zł) |
|
| Hummus z chilli | 120g |
4,49 zł
(5,98 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 210g |
1,62 zł
(2,78 zł) |
|
| Kalafior | 450g |
7,49 zł
(9,99 zł) |
|
| Kiwi | 450g |
6,74 zł
(7,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 210g |
2,52 zł
(5,99 zł) |
|
| Marchew | 450g |
1,37 zł
(2,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 720g |
13,19 zł
(21,98 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 90g |
9,99 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 300g |
4,19 zł
(6,98 zł) |
|
| Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzeżucha | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Sok pomarańczowy | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |