Darmowa dieta 3600 kcal nr 85496



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

49   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Placki kukurydziane (bezglutenowe)
445 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 17.93 g T: 11 g W: 72.61 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Obiad


Makaron z gorgonzolą
1296 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 55.38 g T: 52.15 g W: 160.12 g (BŁ: 17.08 g)

Wegetariańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.



Podwieczorek


Placuszki bananowe
625 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 21.95 g T: 21.57 g W: 89.7 g (BŁ: 7.43 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

99   12

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Banany rozgnieść w misce widelcem.
  2. Dodać jajka i mąkę, dokładnie wymieszać.
  3. Smażyć na niewielkiej ilości oleju placki z jednej łyżki stołowej.


Kolacja


Gulasz wołowy z brązowym ryżem
565 kcal
Łączna waga porcji: 490g.

B: 29.12 g T: 20.43 g W: 71.3 g (BŁ: 9.77 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

31   24

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Mięso myjemy, suszymy i kroimy w ok. 1 cm kostkę.
  2. Oprószamy mąką.
  3. Podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym aż do zarumienienia.
  4. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  5. Przygotowujemy bulion i powoli dolewamy do mięsa i cebuli, po tym gdy cebula już się zeszkli.
  6. Kroimy w paski paprykę i dodajemy do gulaszu wraz z koncentratem i papryką.
  7. Całość dusimy aż mięso i warzywa będą miękkie.
  8. Podajemy z przygotowanym wg przepisu na opakowaniu ryżem.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3621 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 136.07 g
Tłuszcz: 131.4 g
Węglowodany: 495.87 g (w tym błonnik: 42.81 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Bulion warzywny 500g     54,61 zł (55,92 zł)
Cebula 400g     0,95 zł (1,89 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Jaja kurze całe 230g     1,61 zł (6,99 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Kukurydza konserwowa 200g     1,64 zł (2,79 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 30ml     0,28 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 102g     0,37 zł (3,59 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 30g     3,45 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 200g     3,66 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Ryż brązowy 300g     2,24 zł (2,99 zł)
Ser gorgonzola 100g     8,99 zł (8,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)
Wołowina, rozbratel 500g 0,00 zł (0,00 zł)



×