Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
2,34 zł
(2,49 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Ekstrakt waniliowy | 2g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Kakao w proszku | 30g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Krążki ryżowe | 60g |
1,47 zł
(2,69 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Olej kokosowy | 25g |
1,25 zł
(11,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 70g |
0,49 zł
(6,99 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Suszone pomidory | 14g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 0.1g |
0,00 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, świeży | 50g |
5,75 zł
(22,99 zł) |