Darmowa dieta 3600 kcal nr 97183



Śniadanie


Naleśnik z dżemem
692 kcal
Łączna waga porcji: 252g.

B: 13.92 g T: 25.81 g W: 102.36 g (BŁ: 2.36 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

102   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Owsianka z figami
506 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 19.39 g T: 21.15 g W: 62.57 g (BŁ: 6.77 g)

Wegetariańskie  

10   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.



Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
974 kcal
Łączna waga porcji: 508g.

B: 17.66 g T: 38.34 g W: 152.78 g (BŁ: 25.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   74

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Podwieczorek


Placuszki owsiane z otrębami
880 kcal
Łączna waga porcji: 462g.

B: 36.16 g T: 15.02 g W: 158.1 g (BŁ: 15.38 g)

Wegetariańskie  

30   28

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Płatki i otręby zalać mlekiem. Odczekać na 5 min, aż napęcznieją. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Smażyć na patelni z odrobiną oleju. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Omlet ze szpinakiem, awokado i serem feta
540 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 30.59 g T: 43.21 g W: 9.46 g (BŁ: 3.61 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

29   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Szpinak podsmażyć na oleju z odrobiną suszonego czosnku. Do miski wrzucamy jajka i mleko, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy widelcem lub mikserem. Wlewamy na patelnię ze szpinakiem, dodajemy pokrojone awokado i fetę, posypujemy szczypiorkiem i ulubionymi przyprawami i smażymy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3592 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 117.72 g
Tłuszcz: 143.53 g
Węglowodany: 485.27 g (w tym błonnik: 53.88 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Cukier wanilinowy 10g     0,30 zł (1,29 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Jaja kurze całe 320g     2,24 zł (6,99 zł)
Ksylitol 28g     1,45 zł (12,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 670ml     2,34 zł (3,49 zł)
Mąka jaglana 120g     1,44 zł (11,99 zł)
Mąka pszenna typ 500 312g     0,93 zł (2,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Otręby pszenne 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Porzeczki czarne 220g     2,93 zł (5,99 zł)
Proszek do pieczenia 2g     0,05 zł (0,75 zł)
Płatki owsiane 170g     1,12 zł (3,29 zł)
Ser typu "Feta" 40g     0,64 zł (4,29 zł)
Soda oczyszczona 2g     0,03 zł (1,29 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×