Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Cukier wanilinowy | 10g |
0,30 zł
(1,29 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 320g |
2,24 zł
(6,99 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 670ml |
2,34 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 312g |
0,93 zł
(2,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Otręby pszenne | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
0,05 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki owsiane | 170g |
1,12 zł
(3,29 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
0,64 zł
(4,29 zł) |
|
Soda oczyszczona | 2g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |