1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 400g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 70g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 220ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |