Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 106g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |