Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 270g |
![]() |
|
Cukier | 15g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Schab bez kości | 300g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 275ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |