Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Zmiksuj wszystko w blenderze
Piekarnik nastawić na 170 stopni. Oddzielić białka od żółtek i ubić je na pianę. Banana rozgnieść w drugiej misce i dodać pozostałe składniki oraz 7 łyżeczek wody. Następnie wszystko zmiksować. Dodać pianę z białek i wymieszać. Piec 12 minut i studzić w piekarniku
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 390g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 262g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 15g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 300g |
![]() |
|
Majonez | 150g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 15g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 70g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 200g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 300g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 40g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 360g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 360g |
![]() |