Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 200g |
3,00 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 140g |
0,33 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 200g |
2,00 zł
(8,49 zł) |
|
Czekolada deserowa | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 224g |
1,57 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Masło orzechowe | 160g |
5,64 zł
(11,99 zł) |
|
Migdały | 30g |
2,55 zł
(8,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 200g |
7,50 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 0,5% | 20g |
0,06 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka ryżowa | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 20g |
0,18 zł
(8,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Polędwica z indyka | 100g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
0,20 zł
(0,75 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Suszone pomidory | 30g |
0,75 zł
(6,99 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |