Darmowa dieta 1200 kcal nr 103257



Śniadanie


Jogurtowy koktajl z mango
272 kcal
Łączna waga porcji: 393g.

B: 11.48 g T: 5.36 g W: 45.82 g (BŁ: 2.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango obrać i usunąć pestkę, miąższ pokroić i wrzucić do blendera dodać jogurt naturalny i kostki lodu(6) i miksować aż do połączenia składników
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Kanapka z kabanosem, hummusem i rzodkiewką
171 kcal
Łączna waga porcji: 95g.

B: 6.01 g T: 8.14 g W: 20.99 g (BŁ: 4.71 g)



18   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy hummusem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Obiad


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Zupa krem z buraków
165 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 4.52 g T: 5.32 g W: 28.26 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

11   12

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wnętrza). Pieczemy przez 1h w temperaturze 180C. Gdy się upieką obieramy je ze skóry (najlepiej w rękawiczkach, żeby nie pobrudzić rąk) i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i szklimy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone jabłko, buraki i liść laurowy. Dodajemy sok z cytryny. Zalewamy bulionem (na wysokość składników w garnku) i gotujemy 10 minut pod przykryciem. Wyciągamy listek i blendujemy na gładką masę. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta dolewamy bulionu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1185 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 41.25 g
Tłuszcz: 41.96 g
Węglowodany: 175.86 g (w tym błonnik: 27.25 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Bulion warzywny 960g     104,85 zł (104,85 zł)
Burak 800g     1,59 zł (1,99 zł)
Cebula 105g     0,25 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 35g     0,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Hummus naturalny 20g     0,75 zł (2,99 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 550g     4,25 zł (5,56 zł)
Kabanosy z kurczaka 10g     0,57 zł (9,99 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Liść laurowy 1g     0,22 zł (1,29 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mango 280g     5,26 zł (7,99 zł)
Masło klarowane 15g     0,64 zł (21,49 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Rzodkiewka 30g     0,62 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×