Darmowa dieta 1200 kcal nr 111112



Śniadanie


Płatki ryżowe z bananem
359 kcal
Łączna waga porcji: 277g.

B: 7.95 g T: 2.21 g W: 78.45 g (BŁ: 3.04 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Płatki ryżowe z mlekiem zagotuj w garnku, aż potrawa zgęstnieje.
  2. Przelej potrawę do miski, dodaj łyżeczkę ksylitolu i wymieszaj.
  3. Banana pokrój w plastry i połóż na płatkach ryżowych.


Drugie śniadanie


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   59

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Obiad


Komosa ryżowa na mleku migdałowym z malinami
381 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 13.9 g T: 7.88 g W: 71.34 g (BŁ: 13.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   63

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Komosę ugotuj na mleku migdałowym.
  2. Pod koniec gotowania dodaj maliny.
  3. Przełóż do miseczki i wkrój jabłko.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1244 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 37.24 g
Tłuszcz: 30.59 g
Węglowodany: 221.61 g (w tym błonnik: 30.17 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Ksylitol 7g     0,36 zł (12,99 zł)
Malina 60g     1,20 zł (9,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 100ml     0,35 zł (3,49 zł)
Mleko migdałowe 240g     2,52 zł (10,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Płatki ryżowe 50g     0,89 zł (3,19 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 70g     2,24 zł (7,99 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×