1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 290g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 65g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 45g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 2g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 22g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Truskawki | 50g |
![]() |
|
Woda | 340ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |