Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 320g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jarmuż | 500g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |