1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Woda | 720ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |