1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 230g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 150g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 12ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |