Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 750g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 151g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 13g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 15g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 90g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |