Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Czarne oliwki | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasolka szparagowa mrożona | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 375g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 156g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 390g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Majonez | 10g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Sałata | 180g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Truskawki | 40g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 150g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |