1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 960g |
![]() |
|
Burak | 800g |
![]() |
|
Cebula | 205g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Jabłko | 330g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło klarowane | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |