Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1710g |
![]() |
|
Burak | 800g |
![]() |
|
Cebula | 215g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 540g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Marchew | 120g |
![]() |
|
Masło klarowane | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 15g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 45g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 90g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 2g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 16g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Truskawki | 50g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |