Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Brzoskwinia | 170g |
1,19 zł
(3,49 zł) |
|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 10g |
1,20 zł
(2,99 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 480ml |
4,56 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
0,11 zł
(1,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
Śliwki suszone | 30g |
1,00 zł
(4,99 zł) |