Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
Hummus z chilli | 20g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 140g |
0,98 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
0,46 zł
(4,59 zł) |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
0,28 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |