Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 20g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 140g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |