Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
5,21 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
0,90 zł
(2,79 zł) |
|
Kurkuma | 10g |
0,85 zł
(1,69 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
0,46 zł
(4,59 zł) |
|
Mango | 200g |
3,76 zł
(7,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Musztarda | 20g |
0,26 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 270g |
4,95 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
Sałata lodowa | 200g |
3,42 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Sól himalajska | 3g |
0,03 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 256ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |