1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Bułka grahamka | 90g |
1,23 zł
(1,78 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 125g |
1,25 zł
(8,49 zł) |
|
Cynamon | 2g |
0,25 zł
(2,29 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
0,47 zł
(1,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Liść laurowy | 1g |
0,22 zł
(1,29 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
0,05 zł
(2,69 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 180g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 300g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 20g |
0,94 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 540ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |