Darmowa dieta 1400 kcal nr 62876



Śniadanie


Owsianka z borówkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
360 kcal
Łączna waga porcji: 370g.

B: 7.72 g T: 10.13 g W: 63.29 g (BŁ: 6.09 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Wartości odżywcze:


Białko: 37.02 g
Tłuszcz: 47.87 g
Węglowodany: 237.5 g (w tym błonnik: 43.22 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 70g     1,96 zł (6,99 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Mak niebieski 5g     0,16 zł (6,29 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 290g     5,31 zł (10,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 350ml 0,00 zł (0,00 zł)



×