Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 300g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |