Darmowa dieta 1500 kcal nr 23158



Śniadanie


Płatki ryżowe z bananem
359 kcal
Łączna waga porcji: 277g.

B: 7.95 g T: 2.21 g W: 78.45 g (BŁ: 3.04 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Płatki ryżowe z mlekiem zagotuj w garnku, aż potrawa zgęstnieje.
  2. Przelej potrawę do miski, dodaj łyżeczkę ksylitolu i wymieszaj.
  3. Banana pokrój w plastry i połóż na płatkach ryżowych.


Drugie śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
228 kcal
Łączna waga porcji: 190g.

B: 6.73 g T: 5.83 g W: 42.2 g (BŁ: 9.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

37   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Obiad


Sałatka ziemniaczana ze śledziami
407 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 21.93 g T: 18.13 g W: 41.3 g (BŁ: 4.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

21   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Ziemniaki gotujemy i kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Płaty śledziowe i ogórki kiszone również kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solę i pieprzem.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie
252 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 4.5 g T: 0 g W: 63 g (BŁ: 9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1543 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 48.89 g
Tłuszcz: 39.68 g
Węglowodany: 264.66 g (w tym błonnik: 33.01 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 450g     12,58 zł (13,98 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Hummus z chilli 20g     0,75 zł (2,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Ksylitol 7g     0,36 zł (12,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 100ml     0,35 zł (3,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 100g     1,25 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Płatki ryżowe 50g     0,89 zł (3,19 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 100g     2,08 zł (2,49 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziemniaki 150g     0,28 zł (3,69 zł)
Śledź marynowany 100g     2,43 zł (8,49 zł)



×