Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dynia | 110g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
![]() |
|
Jabłko | 225g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Marchew | 310g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |