Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 45g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 270g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 115g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |