Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 390g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kalafior | 2200g |
![]() |
|
Kapusta biała | 3000g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 10g |
![]() |
|
Marchew | 280g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 1400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 180g |
![]() |
|
Pomidory | 80g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Schab bez kości | 70g |
![]() |
|
Sól himalajska | 10.25g |
![]() |