1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 125g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 102g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 10g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 260g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |