Darmowa dieta 1600 kcal nr 34073



Śniadanie


Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym
463 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 19.67 g T: 16.23 g W: 63.29 g (BŁ: 7.02 g)

Wegetariańskie  

30   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Koktajl energetyzujący z pomarańczą, bananem, kiwi i guaraną
303 kcal
Łączna waga porcji: 544g.

B: 5.34 g T: 2.87 g W: 70.09 g (BŁ: 10.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

37   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.


Obiad


Gulasz wołowy z brązowym ryżem
565 kcal
Łączna waga porcji: 490g.

B: 29.12 g T: 20.43 g W: 71.3 g (BŁ: 9.77 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

31   24

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Mięso myjemy, suszymy i kroimy w ok. 1 cm kostkę.
  2. Oprószamy mąką.
  3. Podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym aż do zarumienienia.
  4. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  5. Przygotowujemy bulion i powoli dolewamy do mięsa i cebuli, po tym gdy cebula już się zeszkli.
  6. Kroimy w paski paprykę i dodajemy do gulaszu wraz z koncentratem i papryką.
  7. Całość dusimy aż mięso i warzywa będą miękkie.
  8. Podajemy z przygotowanym wg przepisu na opakowaniu ryżem.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1628 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 61.91 g
Tłuszcz: 53.04 g
Węglowodany: 244.39 g (w tym błonnik: 33.85 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bulion warzywny 500g     54,61 zł (55,92 zł)
Cebula 400g     0,95 zł (1,89 zł)
Guarana mielona 4g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 10g     0,05 zł (4,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Papryka czerwona 200g     3,66 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 345g     2,58 zł (2,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 340ml 0,00 zł (0,00 zł)
Wołowina, rozbratel 500g 0,00 zł (0,00 zł)



×