Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Imbir | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Melon | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |