Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 320g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |