Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Sałatę opłucz przełóż do miseczki. 2. Wszystko pokrój i wyłóż na sałatę. 3. Skrop oliwą i dopraw. 4. Zjedz z opieczonym chlebem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czarne oliwki | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 240g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |