Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 720g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 165g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 100g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 35g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 35g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Sok z buraków | 75g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |