1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 50g |
![]() |
|
Cukier biały | 2g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 500g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 50g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 145g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 260g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 90g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 60g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 5g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |